Over mijn werk. Na mijn studie scenografie aan de Gerrit Rietveld akademie heb ik 15 jaar gewerkt op de kostuumafdeling van De Nederlandse Opera in het Muziekheater te Amsterdam, het grootste gedeelte van deze periode als leidinggevende.
Daarnaast heb ik voor diverse produkties van De Nederlandse Opera kostuums ontworpen, alsmede voor vrije operaprodukties in binnen-en buitenland, o.a. Polen, Hongarije,Duitsland en Italië.
Vrij schilderwerk was reeds een onderdeel van mijn studie aan de Rieveldakademie en tijdens mijn Muziektheatertijd gebruikte ik de schilderijen als creatieve uitlaatklep tegenover mijn werkzaamheden, die grotendeels een managementkarakter hadden.

Ik maak meestal gebruik van sprekende kleuren. Ik laat mij door alles, wat ik om me heen zie inspireren en gebruik alle materialen, die me op een moment interesseren. De menselijke ziel is als een diamant met vele facetten. Elke keer, als het licht op een van die facetten valt schittert die in zijn eigen kleur.
In veel van mijn werk zijn theatrale invloeden herkenbaar. Andere thema’s, die regelmatig voorkomen zijn mensen en hun emoties, planten en bomen.

Sinds 2008 werkte ik nauw samen met de Amsterdamse kunstenaar Fabrice Hünd ( 1961-2021 ). In deze samenwerking hebben wij o.a.in de openbare ruimte van Amsterdam zes Megamozaïeken gerealiseerd.
Daarnaast heb ik een boek over het werk van Fabrice samengesteld.
Het boek werd in 2017 gepubliceerd en er zijn nog exemplaren van de inmiddels derde editie verkrijgbaar.

Cornelia Doornekamp
M 06 10835815
Meer info: zie  cornelia.art11@gmail.com