Het bestuur en de organisatie van de Meentwerf

De stichting Meentwerf is een stichting zonder winstoogmerk. De vaste gebruikers praten en denken mee over de gang van zaken. Dit is vastgelegd in het huishoudelijk reglement. De dagelijkse leiding is in handen van de projectleider.

Aleida Verheus
voorzitter

Sinds september ben ik, Aleida Verheus, voorzitter van het bestuur van Stichting Meentwerf. Ik woon in Amsterdam Noord met partner Hapee en twee tienerzonen. Beroepsmatig werk ik als adviseur warmtetransitie aan duurzaamheidsprojecten in gemeenten wijken door het hele land.
Vanuit de Amsterdamse Graansilo, een kunstenaars- en woon/werkpand aan het IJ werkte ik vele jaren geleden al samen met Lot aan onder andere het restaurant. Door de verhalen van Lot heb ik de ontwikkeling van Meentwerf van een afstand meegemaakt. Toen de vacature van voorzitter openstond leek dit mij een mooie kans om mee te werken deze top plek tot een (nog groter) succes te maken. Ik houd van inspirerende plekken met duurzaamheid en creativiteit en/maar ben ook zakelijk en gericht op goede samenwerking met alle betrokkenen. Ik hoop met het bestuur, de kunstenaars, de overige gebruikers, de gemeente en Stichting de Meent aan verder succes van de Meentwerf te kunnen bouwen.

Mieke Alers
secretaris

Net voor de afsluiting van het bijzondere jaar 2020 werd ik de nieuwe secretaris, waarmee ik het bestuur weer compleet maakte en we de uitdagingen van het nieuwe jaar gaan meemaken. Zo’n mooi initiatief in mijn wijk daar wilde ik meer van weten en me mee verbinden. Een plek waar we elkaar vanuit diverse invalshoeken kunnen ontmoeten en inspireren en waardoor je ook beter in contact kunt komen met je eigen creatieve kern. Wat ik in mijn werk en persoonlijke ontwikkeling ook meer en meer toepas. Dus let’s connect and create!

Karolina Blaauw
penningmeester

Hallo ik ben Karolina. Voor de Meentwerf zal ik de boekhouding op me gaan nemen. In het dagelijks leven ben ik ook met cijfers en regelgeving bezig voor mijn eigen onderneming KA Administratie. Als hobby’s en interesses heb ik kunst, cultuur en natuur, dus dit sluit mooi aan.
Ik vind het hartstikke leuk om mij in te zetten voor zo’n inspirerend initiatief in de eigen woonwijk!

Lot Vermeer
Projectleider

Zolang ik mij herinner word ik blij van plekken waar gecreëerd kan worden. Kunst en creativiteit werken inspirerend en verbindend en kunnen heel bevrijdend zijn. Ik vind het belangrijk dat iedereen, en met name kinderen, in aanraking komt met creativiteit, kunst en ambacht. Dat daar een toegankelijke plek voor is, die vrijheid en mogelijkheden ademt.
In de jaren negentig zette ik mij samen met o.a. het Gilde van Werkgebouwen aan het IJ in voor het behoud van culturele vrijplaatsen in Amsterdam.
Het broedplaatsenbeleid in Amsterdam werd een feit, en in samenwerking met de gemeente kochten we als pilot de eerste officiële broedplaats in Amsterdam aan. Inmiddels zijn in Amsterdam rond de 200.000 m2 aan culturele broedplaatsen gerealiseerd.
Nu, jaren later, woon ik in de Hilversumse Meent. Het kwam als een verrassing dat Annette Wolthers mij vroeg mee te denken over herbestemming van de oude brandweerkazerne in de Meent.
Ik vind het geweldig om te zien hoe de kazerne nu, met hulp en inzet van velen, weer tot nieuw leven is gekomen.
Mijn wens en inzet is dat de Meentwerf voor veel mensen een inspirerende plek blijft.

 

Droom je leven met je ogen dicht, en leef je dromen met je ogen open.