Vanaf zondag 3 juli is Anthèl Reijnders onze nieuwe gastexposant.
‘Mensen inspireren mij! Graag geef ik vorm aan hun cultuur, beweegredenen en passies.’
Bij Anthèl Reijnders staan ‘mensen’ centraal in haar creatieve uitingen. Als grafisch ontwerper en als digitaal- & beeldend kunstenaar. Zij wil de relatie uitbeelden die de persoon heeft met het leven. De beleving van mensen, zoekend naar hun identiteit. In vrijheid of onvrijheid.
IDENTITY-ART
In de digitale kunst doet zij dat in IDENTITY-ART. Met een aantal foto’s schept zij een nieuwe werkelijkheid. Dat kunnen (in opdracht) ook foto’s zijn uit je eigen archief. Beelden van vroeger, herinneringen, maar ook gericht op de toekomst. Digitaal is veel mogelijk. Van een liefdevol of bijzonder verhaal en een aantal foto’s maakt zij verbindende kunstwerken. Bij de Meentwerf hangen vrije werken in een gelimiteerde oplage.
MIXED MEDIA
Daarnaast maakt zij schilderijen van mixed media. Verweven in het kunstwerk gebruikt ze diverse materialen die iets toevoegen aan de identiteit. Het gaat om de beleving van de geportretteerde persoon. Hoe die op dat unieke moment in het leven staat. Ze schildert het liefst een specifieke beweging, want daarin zit meer energie en emotie.
CONCEPTUAL ART
Haar ‘gouden’ 3D conceptuele kunstwerken bestaan uit figuren en lijsten. Assemblages van bestaand materiaal. De lijst, het frame, is een belangrijk onderdeel van het kunstwerk. Het zijn kleine, gouden theaters waarin we sociaal- maatschappelijke situaties herkennen. Ze gaan over vrijheid en identiteit. De kunstwerken willen je aanzetten om over het onderwerp na te denken. Leven we in vrijheid of binnen de kaders van de maatschappij? De hele serie heet daarom ook FREE OR FRAMED.

Wil je meer werken zien kijk dan op www.vanthel.nl