Sinds september ben ik, Aleida Verheus, voorzitter van het bestuur van Stichting Meentwerf. Ik woon in Amsterdam Noord met partner Hapee en twee tienerzonen. Beroepsmatig werk ik als adviseur warmtetransitie aan duurzaamheidsprojecten in gemeenten wijken door het hele land.
Vanuit de Amsterdamse Graansilo, een kunstenaars- en woon/werkpand aan het IJ werkte ik vele jaren geleden al samen met Lot aan onder andere het restaurant. Door de verhalen van Lot heb ik de ontwikkeling van Meentwerf van een afstand meegemaakt. Toen de vacature van voorzitter openstond leek dit mij een mooie kans om mee te werken deze top plek tot een (nog groter) succes te maken. Ik houd van inspirerende plekken met duurzaamheid en creativiteit en/maar ben ook zakelijk en gericht op goede samenwerking met alle betrokkenen. Ik hoop met het bestuur, de kunstenaars, de overige gebruikers, de gemeente en Stichting de Meent aan verder succes van de Meentwerf te kunnen bouwen.