Vanaf 5 april exposeert beeldend kunstenaar Hinke Huisman een selectie van haar kleurrijke werk in de Meentwerf. Ze toont schilderijen, in mixed media en acrylverf op doek, vol bloesems en bloemen.
Natuurlijk keken we uit naar een gezellige opening van de expositie van Hinke Huisman. Helaas kon dat niet doorgaan (die houdt u van ons tegoed). Maar op afspraak kan de expositie toch bekeken worden.
Hinke begon haar creatieve pad als ruimtelijk vormgever. Na enkele jaren werk in steen en staal ontdekte ze op de Academie in Rotterdam het tweedimensionale vlak.
Haar schilderijen zijn groot van formaat, op de grens van figuratie en abstractie. Natuur is de grootste inspiratiebron, bomen en bloemen, lucht en aarde zijn veel voorkomende thema’s. Materiaal en techniek krijgen een grote rol in het proces, hierdoor is er ruimte voor toeval en ontstaat een interessante gelaagdheid.
Jarenlang combineerde Hinke een baan in het onderwijs met haar kunstenaarschap. Sinds 2014 werkt ze in haar atelier in Naarden en geeft ze daar dagelijks les. Ze gelooft in de kracht van creativiteit en helpt graag anderen dat te (her-)ontdekken.
Hinke Huisman 06-29008154 hinke@hinkehuisman.nl
www.hinkehuisman.nl